Responsive menu
Vochtbestrijding in en rond Vlaanderen
De expert in opstijgend vocht

Problemen van huiszwam

HUISZWAM: HOE MANIFESTEERT DIE ZICH?

Als slechts enkele voorwaarden samen vervuld zijn, kan u in huis last krijgen van huiszwam:

  • Aanwezigheid van hout (bijna alle houtsoorten zijn er gevoelig voor) en een vochtigheidsgraad van minimaal 22 %
  • Weinig licht en weinig tocht

Aanvankelijk ontwikkelt huiszwam zich in verborgen hoekjes van uw woning. Kreeg u te lijden onder vochtschade en heeft zich als gevolg daarvan huiszwam ontwikkeld, dan bestaat de kans dat uw verzekering tussenkomt. Onze vochtexperten zullen uw belangen in dat dossier mee behartigen.

HUISZWAM: HOE ONTWIKKELT DIE ZICH?

De groei van huiszwam wordt niet afgeremd door de aanwezigheid van muren. De schimmeldraden (hyfen) gaan doorheen het metselwerk moeiteloos op zoek naar hout. Is het bereikte hout te droog, dan is de huiszwam in staat om het water dat hij voor zijn groei nodig heeft uit de omgeving te halen. Zelfs na verwijdering van de vochtbron die de schimmelvorming mogelijk maakte, kan huiszwam binnenin het metselwerk overleven. Het organisme vertraagt zijn eigen groei en kan lange tijd ‘slapen’. Die eigenschappen maken het bijzonder moeilijk om huiszwam op te sporen, te behandelen en uit te roeien.

HUISZWAM: HOE SPOORT U DIE OP EN HOE GAAT U DE VERSPREIDING NA?

Onze huiszwam en schimmelexperts hebben tot meer dan 20 jaar ervaring op dat vlak. Enkel een geoefend oog kan de dunne schimmeldraden en de specifieke sporen in hout opmerken. In niet-bereikbare ruimtes maken we gebruik van minuscule endoscopische camera’s. Precies daarom doen veel verzekeringsexperts een beroep op onze diensten.

Terug naar de lijst