Responsive menu
Vochtbestrijding in en rond Vlaanderen
De expert in opstijgend vocht

Behandeling van opstijgend vocht

wat is de beste behandeling?

Er bestaat een uitstekende oplossing om uw muren af te dichten en definitief af te rekenen met beschadigingen door opstijgend vocht: in plaats van het beschadigde of ontbrekende dichtingsmembraan, wordt een gedeelte van de muur waterafstotend gemaakt. De techniek die wij voorstellen is het injecteren van uw muren:

  • Veroorzaakt weinig hinder (weinig stof en bijna geen geur). Indien mogelijk, beperken we ons tot externe interventies.
  • Is duurzaam en ecologisch. We vermijden het gebruik van producten op basis van oplosmiddelen die schadelijk zijn voor het leefmilieu.
  • Is efficiënter. Wij waarborgen het resultaat gedurende 30 jaar!

INJECTEREN

De oplossing tegen opstijgend vocht is het injecteren van de muren met een injectiegel op basis van silaan- siloxaan polymeren die zorgt voor een kusntmatige waterkerende laag

MUREN INJECTEREN: VOOR ELK TYPE MATERIAAL?

In de behandeling van opstijgend vocht werkt de injectietechniek voor elk type materiaal.

In poreus materiaal kan vocht makkelijker opstijgen. De geïnjecteerde gel kan zich in dergelijke materialen dan ook probleemloos verspreiden. Werden de muren opgetrokken uit stenen die geen vocht opnemen, dan dringt het opstijgend vocht via de mortelvoegen in de muur door. In dat geval wordt het hars in de voegen geïnjecteerd.

INJECTIETECHNIEK: WELKE PRODUCTEN WORDEN IN UW MUREN GEÏNJECTEERD?

We ontwikkelden Drocil® INJ, een complexe oplossing met silaan-siloxaan polymeren. Het gaat om een hoogwaardig product van Duitse oorsprong. De crèmes die we gebruiken bevatten meer dan 80 % actieve bestanddelen.
Onze duurzame aanpak, die rekening houdt met uw welzijn en het leefmilieu, vermijdt het gebruik van oplossingen op basis van solventen. We produceren enkel micro-emulsies op waterbasis. De niet-giftige producten voldoen aan de nieuwste milieuvoorschriften.

Moeten de muren worden gestript om ze te laten uitdrogen?

Indien het pleisterwerk zwaar aangetast is door de hygroscopische zouten (salpeter), moeten de muren gedeeltelijk gestript worden om tot een resultaat te komen. Salpeter is hygroscopisch (wateraantrekkend). Het absorbeert de luchtvochtigheid uit de ruimte waardoor de muren niet optimaal kunnen uitdrogen. Verder mag er hoe dan ook geen contact zijn tussen het pleisterwerk en de vloer, anders zou u opnieuw last kunnen krijgen van opstijgend vocht. Tussen de vloer en het pleisterwerk moet er een afstand van minimaal 2 cm gehouden worden.

Hoelang duurt het voor uw muren helemaal droog zijn?

Afhankelijk van de muurdikte zal de muur minsten zes maanden droogtijd nodig hebben.

Terug naar de lijst