Responsive menu
Vochtbestrijding in en rond Vlaanderen
De expert in opstijgend vocht

Vocht onderaan muren: de problemen

Denkt u last te hebben van opstijgend vocht ?

Stuur ons een of meerdere foto’s om zeker te zijn.

VOCHT ONDERAAN MUREN : MET WELKE PROBLEMEN KRIJGT U TE MAKEN?

  • Vocht onderaan muren zorgt voor energieverliezen in de verwarmde vertrekken. Vochtige muren verliezen hun isolerend vermogen. De meerkost voor verwarming kan dan ook behoorlijk oplopen.
  • Vocht onderaan muren veroorzaakt ook gezondheidsproblemen. Vochtige muren – en dus een vochtige woning – verhogen het risico op allergie├źn en ademhalingsproblemen. De schimmelvorming die vaak met vocht onderaan muren gepaard gaat, is bovendien schadelijk voor de gezondheid.
  • Vochtige muren werken de vorming van huiszwam in de hand. Als u vochtige muren niet behandelt, moet u in een later stadium wellicht huiszwam bestrijden. De kosten voor de uitroeiing daarvan en voor de herstellingswerken nadien liggen hoger. De meeste verzekeringen komen enkel tussen wanneer de schimmelvorming het gevolg is van schade.

VOCHT ONDERAAN MUREN: WAAROM MANIFESTEERT HET ZICH?

Vocht onderaan muren is vaak een kwestie van capillaire opstijging of, met andere woorden, van opstijgend vocht. Het volstaat dat een dichtingsmembraan onderaan een muur slecht is aangebracht of versleten is. De bouwmaterialen die in contact komen met een vochtig element doen het water stijgen. Uw muur kan tot 300 liter water per m³ absorberen! Terug naar de lijst