Wat moet u doen als u vermoedt dat er huiszwam aanwezig is?

Wat moet u doen bij huiszwam ?

Tracht huiszwam niet zelf te verwijderen of te bestrijden. Enkel professionele schimmelwerende middelen die in de kern van de muren geïnjecteerd worden , zullen de huiszwam definitief. Bovendien is het niet meer mogelijk om de te behandelen aangetaste zones te definiëren als er geen sporen van schimmels meer zichtbaar zijn. Bezorg ons via het contactformulierenkele foto’s. De huiszwam kent tijdens de volledige levenscyclus heel wat verschillende gedaanten. Bij twijfel verwijzen we u door naar gespecialiseerde laboratoria die al voor enkele tientallen euro’s een analyse kan uitvoeren. Raadpleeg hier de lijst met de belangrijkste analyselaboratoria.

Komt de verzekering tussen ? Zijn er subsidies ?

Als de besmetting aangetoond is en de oorsprong kan toegewezen worden aan een schadegeval (onzichtbaar lek of infiltratie en niet te wijten aan nalatigheid), neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij. De behandel- en herstelkosten worden doorgaans terugbetaald via uw polis “brand – waterschade”. Wij kunnen u, dankzij onze expertise inzake vochtbestrijding, bijstaan om uw zaak te verdedigen bij uw verzekeraar. Er bestaan geen speciale subsidies voor de behandeling van huiszwam, maar er kunnen wel subsidies aangevraagd worden in het kader van renovatiepremies. In elke regio gelden andere regels.Hoe maakt u definitief komaf met huiszwam ?

Hoe gaan wij te werk?

Het proces om huiszwam te verwijderen, verloopt in verschillende stappen. Dit zijn de zes stappen van onze behandeling:

  1. Opsporen van het mycelium om de omvang van de aantasting perfect af te bakenen. Dat onderzoek wordt ook voortgezet tijdens het demonteren en strippen van de muren.
  2. Demonteren en verwijderen van aangetast hout.
  3. Afkappen van pleisterwerk van alle muren tot op 1 m boven het laatste waargenomen mycelium (filament).
  4. Borstelen en branden, naargelang de mate van aantasting, om elk mycelium aan het oppervlak te elimineren.
  5. Na de boringen worden de muren onder druk en in de kern van de muren geïnjecteerd, met een professioneel schimmelwerend middel op basis van Propiconazol.
  6. Verstuiven van een schimmelwerend middel over alle oppervlakken in kwestie.Onze diagnose, offerte, garanties en opvolging van de behandeling van huiszwam

Hoe ontvang ik een diagnose en een offerte?

Na aanvraag – per telefoon op het nummer 0800 900 03 of via ons contactformulier – komt er een expert bij u langs om een grondige analyse uit te voeren en een gratis offerte op te stellen. Indien nodig helpt hij u om alles aan te geven bij uw verzekering.

Welke garantie bieden wij ?

U krijgt 10 jaar garantie dat er in de behandelde zones geen huiszwam meer zal verschijnen.
Het spreekt voor zich dat u de oorzaak van het vochtprobleem waardoor er huiszwam is ontstaan , moet wegnemen en dat u een aantal zaken moet in acht nemen om het probleem te voorkomen. Bijvoorbeeld het gebruik van behandeld hout bij renovatie.

Welke opvolging bieden wij ?

We stellen onze klanten altijd voor om een gratis controlebezoek aan te vragen vóór de renovatiewerken starten. Zo controleren wij of de huiszwam volledig bestreden. We vullen een controle document waarop onze adviezen en conclusies vermeld staan.