Vocht in gevels

Samen met het dak is de gevel een van de elementen van het gebouw die het meest wordt blootgesteld aan weersomstandigheden, aantasting door het milieu en vuil.
Als u uw gevel in goede staat wilt houden, de geleidelijke verwering een halt wilt toeroepen en het isolerend vermogen van de gevel wilt verbeteren, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Hieronder leggen we alles duidelijk uit. Hebt u echter geen tijd om alles door te lezen, neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Humidité Ascensionnelle ou Mérule - Dromursec - Humidité des façadesHet probleem van poreuze gevels

Waarom verweren gevels ?

Gevelstenen, hoe recent ze ook zijn, zijn erg poreus. Die poreusheid heeft bovendien de neiging om na verloop van tijd alleen nog maar toe te nemen. Het water dat doordringt in het metselwerk, kan heel wat verwering of schade veroorzaken:

  •  Barsten en zelfs stenen die breken door vriesweer.
  •  Vasthechten van vuil dat met de regen meegevoerd werd.
  •  Ontstaan van mos, schimmel en korstmos.
  •  Lager isolerend vermogen van de gevel.
  •  Verschijnen van koudere zones (koudebruggen) die mogelijk fenomenen van condensatie en de ontwikkeling van schimmel aan de binnenkant van het gebouw met zich mee kunnen brengen.Vochtwerend maken en behandelen van vochtige gevels

Wat is de oplossing om de poreusheid van een gevel aan te pakken ?

Indien de stenen niet geverfd zijn, dan kunnen er oplossingen gebruikt worden op basis van hars dat doordringt in de poriën van het materiaal. Er bestaan heel wat producten van een verschillend kaliber en heel wat verschillende toepassingstechnieken.
We gebruiken enkel silaan-siloxaanharsen van Duitse oorsprong. Die vallen volgens de tests van het WTCB in de hoogste kwaliteitsklasse. Dat hars is beschikbaar in de vorm van micro-emulsies op waterbasis. Producten op basis van solvents worden enkel gebruikt om muren te behandelen die in het verleden al eens behandeld werden.
Het product vormt geen waterdichte film. Het heeft een vochtwerend effect (afstoten van watermoleculen) en laat het metselwerk dan ook ademen, wat erg belangrijk is.

Welke technieken worden gebruikt voor het aanbrengen ?

Er bestaan drie technieken voor het aanbrengen. Aanbrengen met een borstel, door te verstuiven en door overgieten.

  • Het aanbrengen met een borstel gebeurt met producten in crèmevorm. Overdosering kan, na polymerisatie, leiden tot het verschijnen van onuitwisbare sporen. Die techniek is handig voor het behandelen van muur- en raamopeningen.
  • Verstuiven gaat snel, maar het is moeilijk om juist te doseren, om te komen tot een complete verzadiging van de steen.
  • We raden de techniek aan door de gevel te overgieten, omdat deze een homogene en volledige impregnering garandeert van het metselwerk.Onze diagnose, offerte en garanties voor de behandeling van vochtige gevels

Hoe ontvang ik een diagnose en een offerte ?

Na aanvraag – per telefoon op het nummer 0800 900 05 of via het contactformulier – er komt een technisch adviseur bij u langs om een grondige analyse uit te voeren en een vrijblijvende offerte op te stellen.

Welke garantie bieden wij ?

U krijgt 10 jaar garantie op de doeltreffendheid van onze behandeling voor het vochtwerend maken van uw gevel.